Evenemang

Kesärauha

Kesärauha är en alternativ festival för indiemusik som arrangeras i Slottsparken i Åbo. Kesärauha, som valdes till årets festival år 2021, har säkrat sin plats som en av Åbos och Finlands mest centrala festivaler för alternativ musik. På Kesärauha 2024 ser man såväl utländska som inhemska artister i toppklass.

Ruisrock

Fantastiska Ruisrock är ett av Finlands största och äldsta kulturevenemang. Musikfestivalen är känd för sin enastående atmosfär och speciella miljö. Den firas i strandlandskapet på Runsala i Åbo det första veckoslutet i juli. På festivalen kan folk i alla åldrar lyssna på internationella stjärnor, inhemska toppartister och intressanta nya förmågor – och njuta av den legendariska ruisrockstämningen.

Down By The Laituri

Det historiska och unika parkområdet i Åbo stadskärna omvandlas återigen till ett festivalområde det sista veckoslutet i juli då DBTL-festivalen ordnas i Domkyrkoparken och Braheparken i 2024. Utöver det fantastiska artistutbudet görs utbudet tjänster DBTL erbjuder i området ännu mångsidigare och det kommer att göras märkbara satsningar i matutbudet.

Challenge Turku

Challenge Åbo tar med sig en internationell triathlontävling till Åbo och den ikoniska åstranden vid Aura å. Fastän tävlingen hämtar samman trathlonproffs och finska toppnamn för att tävla är Challenge Åbo också ett sportevenemang för hela familjen. Tröskeln för att delta är låg eftersom det finns sträckor för alla åldrar och nivåer!

Aura Fest

Aura Fest firas nästa gång i 2024 på sedvanligt sätt i den fantastiska Kuppisparken i Åbo. Det utlovas ett högklassigt utbud av artister mitt i det vackra Åbo. Festivalområdet ligger på promenadavstånd från Åbo centrum, mitt bland stadens serviceutbud. Kasta dig in i stämningen på Aura Fest och dras med av känslan! Evenemanget har 18-årsgräns.