Evenemang

Sommarstart i Korpo

Hjärtligt välkomna att fira in sommaren i Korpo med den traditionella Sommarstarten, lördagen den 10.6 kl. 10-15. Under dagen samlas företagare, föreningar och hantverkare runt om i byn i riktig marknadsanda.

Kesärauha

Kesärauha är en alternativ festival för indiemusik som arrangeras i Slottsparken i Åbo. Kesärauha, som valdes till årets festival år 2021, har säkrat sin plats som en av Åbos och Finlands mest centrala festivaler för alternativ musik. På Kesärauha 2023 ser man såväl utländska som inhemska artister i toppklass.

Medeltidsmarknaden

Medeltidsmarknaden är Finlands största medeltida och historisk evenemang som hålls på Åbo. Kliv in i medeltiden bland marknadsstånden på Gamla Stortorget i Åbo under Medeltidsmarknaden och möt artister, narrar och musikanter. På området för arbetsdemonstrationer visar hantverkarna upp medeltida arbetsmetoder. Medeltidsmarknaden i Åbo erbjuder trivsel och underhållning för hela familjen! Gratis inträde!

Ruisrock

Legendariska Ruisrock är ett av Finlands ledande och äldsta kulturevenemang. Musikfestivalen i Runsala i Åbo är känd för sin spektakulära, maritima atmosfär och magiska stämning. Festivalen tar ett unikt utbud av stora internationella namn och finländska toppartister till stranden – förutom en livlig festivalpublik. Festivalen, som har sålt slut flera år i rad, kommer att erbjuda upplevelser, vänskap och glädje för 52 gången i år.

Down By The Laituri

Det historiska och unika parkområdet i Åbo stadskärna omvandlas återigen till ett festivalområde det sista veckoslutet i juli då DBTL-festivalen ordnas i Domkyrkoparken och Braheparken i 2023. Utöver det fantastiska artistutbudet görs utbudet tjänster DBTL erbjuder i området ännu mångsidigare och det kommer att göras märkbara satsningar i matutbudet.

Challenge Turku

Challenge Åbo tar med sig en internationell triathlontävling till Åbo och den ikoniska åstranden vid Aura å. Fastän tävlingen hämtar samman trathlonproffs och finska toppnamn för att tävla är Challenge Åbo också ett sportevenemang för hela familjen. Tröskeln för att delta är låg eftersom det finns sträckor för alla åldrar och nivåer!

Aura Fest

Aura Fest firas nästa gång i 2023 på sedvanligt sätt i den fantastiska Kuppisparken i Åbo. Det utlovas ett högklassigt utbud av artister mitt i det vackra Åbo. Festivalområdet ligger på promenadavstånd från Åbo centrum, mitt bland stadens serviceutbud. Kasta dig in i stämningen på Aura Fest och dras med av känslan! Evenemanget har 18-årsgräns.

Konstens natt i Åbo

Konstens natt är hela konst- och kulturfältets och publikens gemensamma evenemang som av tradition breder ut sig längs åstranden och i centrumkvarteren. Mångsidigt program ordnas såväl inomhus som ute på stadens gator och torg.

Paavo Nurmi Marathon

Paavo Nurmi Marathon, som firar sitt 30-årsjubileum, tar över Åbos gator från 18–19 augusti. Det löps 5 km och 10 km långa sträckor samt ett halvmaraton och ett maraton under det två dagar långa evenemanget. Minimaraton ordnas för de yngsta löparna i familjen. De förnyade rutterna går i år i Åbos vackra skärgårdslandskap.

Östersjödagen

Östersjödagen firas med många intressanta evenemang. Östersjödagen bjuder på ett brett utbud av evenemang som är öppet för alla och som det i princip är gratis att delta i. Är du exempelvis intresserad av en workshop i kreativt skrivande, där man minns och smakar på havets och livets salt? Eller kanske av en guidad tur, en utställning eller en debatt? Eller av utomhuskonserten Natursymfonin, Östersjömenyn eller ett gemensamt dopp i havet? Det finns många Östersjöögonblick!