Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Kurala Bybacke
Till Kurala Bybacke hör fyra gårdar, vars byggnader står på sina ursprungliga platser. Området har varit bebott sedan järnåldern. Kurala en by för levande historia, där besökarna får göra en tidsresa till en lantgård från 1950-talet. Känn riktiga dofter och ana stämningar från förr. Här får barnen testa allt möjligt – från gamla arbetstekniker i verkstaden till tidlösa utelekar på gården.
turku.fi