Trivs och känn dig trygg i Åboregionen

Lokala turistföretag gör allt för att alla ska kunna njuta av lokala tjänster och upplevelser på ett så säkert sätt som möjligt. Det uppnår vi genom effektiva åtgräder och genom att samarbeta i att följa reglerna.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Ett rikt kulturutbud, en spännande historia, livliga Aura ås strand och skärgårdens friska luft. Åboregionen erbjuder både lokala livsnjutare och nyfikna turister massor att uppleva. 

För att man ska kunna njuta av alla spännande upplevelser och högklassiga tjänster på ett tryggt sätt även under dessa undantagsförhållanden har de lokala turistaktörerna vidtagit en rad åtgärder för att skydda sina kunder mot coronaviruset. 

På företagens egna webbplatser hittar du närmare information om aktuella åtgärder och säkerhet.

>> De företag som vidtar de åtgärder som krävs och lever upp till säkerhetskriterierna är märkta med Clean & Safe Turku-märkningen. När du ser den kan du vara säker på att du är i goda händer.

Effektiva åtgärder är dock fortfarande inte tillräckligt i sig. För att uppnå säkerhet krävs det också att företagen och kunderna samarbetar i att följa anvisningarna. Var och en av oss kan bidra till att trygga säkerheten och förhindra spridningen av viruset.

Logitjänster

Efter en spännande kulturell rundtur eller en fartfylld familjedag är det underbart att få krypa ner i en mjuk säng. I Åboregionen finns det fullt av mångsidiga boendealternativ som verkligen får en att trivas.

Utöver trivseln ser man på boendena även till att värna om säkerheten med hjälp av många olika åtgärder. På det sättet säkerställer man att man kan njuta av att skämma bort sig på hotell med gott samvete nu och framtiden. 

Glöm inte att se till att ha en god handhygien, hålla säkerhetsavstånd till andra i allmänna utrymmen och undvika att ta på ledstänger och andra ytor i onödan.

Restauranger

Njutbara restaurangupplevelser är livets salt, inte sant? Som tur är kan du avnjuta läckra avsmakningsmenyer och goda luncher med gott samvete när du är på äventyr i Åboregionen. Kundernas säkerhet på restaurangerna är nämligen lika viktig som uppläggningen av rätterna. Lika viktigt är också att kunden själv ser till att ha en god handhygien och stannar hemma vid minsta symptom.

Evenemang

I Åboregionen händer det allt möjligt intressant året om. Även om antalet virtuella evenemang har ökat rejält kan man fortfarande uppleva evenemang live. Evenemangsarrangörerna följer noggrant de regionala anvisningarna och tillämpar dem på arrangemangen för att ge ett tryggt och lyckat besök. Specialarrangemang utgör lyckligtvis inget hinder för upplevelser.

Användning av ansiktsmask i offentliga utrymmen och i synnerhet på evenemang rekommenderas starkt. Håll säkerhetsavstånd, använd handdesinfektion och följ arrangörens anvisningar.

Kryssningar

Rederierna följer fortlöpande de aktuella anvisningarna och uppdaterar sina åtgärder så att alla kan åka på kryssning med tillförsikt. Passagerarnas välbefinnande och trygga resande är högsta prioritet i alla delar av resan. Även om man har gjort ändringar i arrangemangen har glädjen i att åka på kryssning inte försvunnit. Skärgårdshavet är lika trollbindande som alltid.

Som passagerare är det viktigt att noggrant läsa rederiernas coronaanvisningar samt de allmänna anvisningarna för båtresor. På det sättet kan du vara säker på att du vet hur du ska agera på fartyget och följer säkerhetsanvisningarna efter bästa förmåga.

YTTERLIGARE INFORMATION

Text Jemina Sormunen. Foton Jemina Sormunen, Ilona Aaltonen, Patrick Selin och Kim Allen-Mersh.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer